Pentru a construi o casă inteligentă (cunoscută și sub numele de casă "smarty"), urmăriți următorii pași:

Planificați în avans: Începeți prin a planifica în detaliu caracteristicile și sistemele pe care doriți să le includeți în casa dvs. inteligentă. Includeți în această listă dispozitive precum termostate, iluminat inteligent, senzori de mișcare, camere de supraveghere, aparate de uz casnic și multe altele.

Alegeți un sistem central de control: Sistemul central de control va fi creierul casei dvs. inteligente. Acesta va coordona toate dispozitivele și sistemele, astfel încât să funcționeze împreună armonios. Există multe opțiuni disponibile, cum ar fi Amazon Alexa, Google Home, Apple HomeKit sau Samsung SmartThings.

Instalați rețeaua WiFi: Asigurați-vă că rețeaua dvs. WiFi este puternică și extinsă suficient de mult pentru a acoperi întreaga casă. Aceasta va permite dispozitivelor dvs. inteligente să comunice cu sistemul central de control și cu internetul.

Înlocuiți dispozitivele curente cu cele inteligente: Înlocuiți dispozitivele vechi cu cele inteligente pentru a permite conectarea la sistemul central de control. Acest lucru poate include înlocuirea termostatului cu unul inteligent, instalarea iluminatului inteligent și a senzorilor de mișcare sau achiziționarea de aparate de uz casnic inteligente.

Setarea scenelor și a rutinelor: Folosiți sistemul central de control pentru a crea scenarii personalizate care vă permit să controlați mai multe dispozitive simultan. De exemplu, puteți seta o scenă "Cină" care să deschidă iluminatul din bucătărie și să pornească muzica ambientală.

Conectați casa la internet: Asigurați-vă că casa dvs. este conectată la internet prin intermediul rețelei WiFi pentru a permite controlul dispozitivelor și sistemelor de la distanță.

Învață să controlezi casa dvs. inteligentă: Învață cum să controlezi casa dvs. inteligentă prin intermediul sistemului central de control sau a aplicațiilor de pe telefonul mobil. Acest lucru vă va permite să controlați dispozitivele și sistemele de la distanță sau să setați programe și scenarii personalizate.

Cu acești pași, puteți construi o casă inteligentă care să ofere confort, siguranță și eficiență energetică.