Ce este Zigbee? 

Zigbee este o noua tehnologie wireless care seamana cu cele existente deja. Daca sunteti in procesul de automatizare a casei si transformarea ei intr-o casa smart cu siguranta veti folosi acest protocol de conectare intre dispozitivele necesare.

Este utilizat în principal pentru aplicații de automatizare a caselor inteligente, iluminare inteligentă, controlul accesului, automatizare industrială și medicală și în alte aplicații de automatizare.

Zigbee utilizează o frecvență de operare de 2,4 GHz și poate conecta până la 65.000 de dispozitive într-o singură rețea, permițând astfel o extindere ușoară a rețelei. De asemenea, Zigbee este proiectat să funcționeze în medii cu interferențe ridicate, ceea ce face ca acest standard să fie o alegere ideală pentru medii cu interferențe radio.

Zigbee se bazează pe o arhitectură de tip mesh, ceea ce înseamnă că dispozitivele se pot conecta între ele pentru a forma o rețea în care fiecare dispozitiv este capabil să transmită și să primească date. Această arhitectură permite un grad ridicat de fiabilitate și scalabilitate a rețelei.